Historien om den originale lakridspastil

 

Den originale Ga-Jol lakridspastil har eksisteret siden 1933 og er danskernes foretrukne lakridspastil. Danskerne spiser derfor omkring 600 mio af de små populære pastiller om året svarende til 25 mio Ga-Jol æsker.

 

De to stiftere af Galle og Jessen – Edvard Galle og Hans Jessen forsøgte sig allerede i 1875 med lakridspastiller, da de lancerede en ”Islandsk mos-pastil” (hovedingrediensen i pastillen var plantesaft fra islandsk mos). Trods en storstilet annoncekampagne, der introducerede danskerne for vidundermidlet mod tudser i halsen og forkølelse, lykkedes de ikke med produktet og måtte stoppe produktionen igen.

 

Danskerne kom til at vente helt indtil 1933, før man hos Galle & Jessen igen fik mod på at lancere en lakridspastil, denne gang under navnet Ga-Jol. Denne gang var succesen hjemme med den siden så populære Originale Blå. At tanken med Ga-Jol stadig var relateret til medicin mod kradsen i halsen og forkølelse kunne aflæses i navnet. Navnet Ga-Jol er nemlig en sammentrækning af Galle (Ga), Jessen (J) og Menthol (ol).

 

 

Ga-Jol kampagne fra 1937